Miljöpåverkan

Siffrorna ljuger inte: Rekonditionerad vs. helt ny

Ett år till, många kilo mindre

En renoverad smartphone eliminerar 80 kg av vårt kollektiva ekologiska fotavtryck. Tillverkningen av en ny mobiltelefon ger upphov till cirka 87 kg koldioxidutsläpp. Och en rekonditionerad enhet väger bara cirka 7 kg. Förlora kilona med mindre ansträngning och större besparingar.
Tech Impact_EventEdito_Desktop_3
  • Verifierad renoverade
  • 30 dagars returrätt
  • Gratis leverans
  • 12 månaders garanti

Fabriken för badtunnor

Vissa kanske säger att det är just vad en rekonditionerad mobil är. En ny mobil förbrukar ungefär lika mycket vatten som 73 bubbelpooler. Om du köper en renoverad badtunna sparar du 60 badtunnor. Och genom denna mentala gymnastik kan du, kanske rättfärdiga 25 jacuzzi-fester. Eller hur?
Tech Impact_EventEdito_Desktop_1_New

Håll Heavy Metal vid liv!

Metallica är ingenting jämfört med dina elektriska apparater, eftersom de är fyllda till bredden med tungmetaller. Det krävs 381 kg råmaterial för att tillverka en mobiltelefon. Förläng livslängden på din heavy metal genom att använda den om och om igen. Köp renoverad elektronik och spara tungmetaller.
Tech Impact_EventEdito_Desktop_2

Säg adjö till giftiga relationer

Vad får du när du köper en ny mobil? 199 gram elektroniskt avfall. Elektroniskt avfall är giftigt. Precis som bly och kvicksilver i ditt vatten. Säg adjö till den och välj en rekonditionerad version, som har en positiv inverkan och inte avfallet (eller den giftiga miljön som följer med det).
Tech Impact_EventEdito_Desktop_3